Chyba każdy trafił kiedyś na gorzkie ogórki. Trafiają się też gorzkie cukinie. Wyjaśniamy, skąd bierze się gorycz w warzywach dyniowatych i co robić, żeby jej nie było.
Miłośnicy ogórków i cukinii z niecierpliwością czekają na rozpoczęcie sezonu i możliwość zbioru warzyw z własnego ogródka. Trudno się temu dziwić, gdyż ich smak i zapach jest nieporównywalnie lepszy od smaku i zapachu warzyw kupowanych w sklepie.
Niestety, czasami może się zdarzyć, że zbiory nas mocno rozczarowują, a nasze wyczekiwane ogórki i cukinie, mają nieznośnie gorzki smak, przez co nie nadają się do jedzenia. Wyjaśniamy, jakie mogą być tego przyczyny i na co zwrócić uwagę.
Zdjęcie oraz cały artykuł pani Katarzyny Józefowicz zaczerpnięty z serwisu e-ogrodek.pl >>> tutaj
biuro i kasa
czynne |
PONIEDZIAŁKI 12.00 – 15.00 |
PIĄTKI 13.00 – 17.00
w pilnych sprawach po kontekcie telefonicznym |
Konto Stowarzyszenia
77 1090 2590 0000 0001 2366 1195